Патријарх Вартоломеј: Подржите план акције УН за заштиту религијских места | VIDEO

In other languages: EN – GR – NMKBG

Васељенски патријарх Вартоломеј упутио је поруку поводом 20. Међуверског форума, који се одржава у Ријаду у Саудијској Арабији од 13. до 17. октобра 2020. године.

У поруци се између осталог каже да је 2020. година била за многе људе веома изазовна због болести од вируса короне.

Веома смо тужни што смо сведоци тога да је много људи умрло, да је ова нова ситуација проширила јаз између богатих и сиромашних, закомпликовала здравствене услуге и отежала приступ основним потребама за храном, водом и местом боравка” рекао је Патријарх Вартоломеј и подсетио све оне који присуствују заседању ”да људско достојанство нема боју, пол, старост, етничку припадност или религију”.

Свако има исту вредност, и зато се мора обезбедити поштовање и једнак третман људских бића у сваком тренутку и на сваком месту.

Свесвјатјејши Патријарх се такође осврнуо на покрет ”Црни животи значе у САД”, истичући да „стојимо уз црне и обојене људе широм света како бисмо сваком човеку потврдили бесконачну вредност дату од Бога, која се не може свести на тржишну вредност, на пуки производ за размену. Да се ​​изразим речима познатог философа, ‘све има или цену или достојанство. Оно што има цену, може се заменити; оно што је, с друге стране, уздигнуто изнад сваке цене, па стога нема еквивалент [а ово је људска личност], има достојанство’“ закључио је Васељенски Патријарх.

VIDEO MESSAGE by His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew at the G20 Interfaith Forum (Riyadh, October 13-17, 2020)

VIDEO MESSAGE by His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew at the G20 Interfaith Forum (Riyadh, October 13-17, 2020)

Публикувахте от Ecumenical Patriarchate в Вторник, 13 октомври 2020 г.

Извор: Српска Православна Црква

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal