Охридският Архиепископ Стефан изпрати съболезнователен адрес до Сръбския Патриарх за кончината на Черногорския Митрополит Амфилохий

In other languages: MK

Автор: Александър Иванов

Негово Блаженство Архиепископът на Охрид и на цяла Република Северна Македония г-н г-н Стефан изпрати съболезнователен адрес до Сръбския Патриарх г-н г-н Ириней във връзка с кончината на Черногорско-Приморския Митрополит Амфилохий. За това съобщава пресслужбата на МПЦ-ОА.

Натъжени сме от тъжната вест за упокоението на Високопреосвещения Черногорско-Приморски Митрополит Амфилохий.

Позволете ми от мое име, от името на Свещения Архиерейски Синод на Охридската Архиепископия и на цяла Северна Македония, от името на свещенството, монашеството и на всички верни чеда, да изразя нашето искрено съчувствие и братско състрадание с болката на сестринската Православна Църква в Сърбия, с болката на Черногорско-Приморската Митрополия и с болката на всички, които почитаха Митрополит Амфилохий. Неговата боголюбива личност и творчество белязаха светла страница в новата история на Сръбската Църква. Този Йерарх Христов беше свидетел на изобилното изливане на даровете на Благодатта на Светия Дух и ще бъде запомнен не само като добър пастир, но и като върховен професор и педагог, за който свидетелствам като негов студент; но и най-вече той беше всеотдаен Божий служител, подготвен теолог, даровит оратор, грижовен отец за своя народ, монахолюбив Епископ…“ – пише още Негово Блаженство Архиепископ Стефан до Сръбския Патриарх Ириней.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal