От Софийската Духовна Семинария се раздразниха заради разкритата информация за заразените с COVID-19 тамошни служители

Автор: Doxologia INFONEWS

Doxologia INFONEWS днес получи множество сигнали за това, че от Софийската Духовна Семинария „Свети Йоан Рилски“ са се раздразнили заради разкритата от Doxologia INFONEWS информация за заразените и хоспитализирани с коронавирус тамошни служители.

В сигналите се съдържат снимки на коментари на потребители от соц. мрежа Facebook.

Единият от интересните коментари е на Mx Popangeloff, който, според информацията от страницата му във Facebook, е учил в Софийската духовна семинария и е на 20-годишна възраст.

Другият от интересните коментари е на Desislava Peneva, която се изказва явно от името на родителите на семинаристите.

В двата коментара се вижда едно противоречие. От една страна Desislava Peneva пише, че ръководството е уведомило още вчера родителите, че има заразени. Но Mx Popangeloff казва, че едва ли не родителите ще научат за заразените с коронавирус тепърва от новините на Doxologia INFONEWS. Тогава си задаваме въпроса, за какво точно са уведомени родителите на семинаристите, и знаят ли какво се случва в Семинарията? Разбира се, че всички ще се молим за оздравяването на болните, но все пак обществото трябва да знае какво става, а не да крием и да мамим!

Възпитаникът на Софийската семинария пише още, че медиите, които отразяват разкритието на Doxologia INFONEWS, пречат на семинаристите да се развиват, и на служителите от ръководството да прехранват семействата си.

Първата глупост няма да я коментираме, но от второто обвинение става ясно, че служителите от ръководството на Семинарията, което е съставено от ректора – Архимандрит Пахомий (Лозанов) и от зам.-ректора Йеромонах Мелетий (Спасов), си имат семейства… Не знаем какво се опитва да намеква този семинарист. Доколкото знаем, и двамата монаси са женени за Църквата и тя трябва да бъде тяхното семейство.

Освен това, Doxologia INFONEWS призовава ръководството на Духовната семинария в София да възпитава своите ученици, тъй като видно от поведението на някои от тях, възпитанието куца и някои от тях се държат просташки и арогантно, въпреки че учат за Бога.

За пример даваме трети коментар от Facebook на Teodor Tsonev (който също е учил в Семинарията), но публикува средни пръстове.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎