Московският Патриарх Кирил е поставен под карантина след контактуване със заразен с COVID-19

In other languages: RUSGR

Автор: Doxologia INFONEWS

Московският Патриар Кирил заяви, че се е карантинирал след контактуване със заразен с коронавирус. По тази причина той е отменил посещението си в Троицко-Сергиевата Лавра за предстоящите чествания. За това съобщава РИА Новости.

В обръщение към братството на Лаврата Патриарх Кирил пише: „С най-дълбоко съжаление искам да уведомя, че този път няма да мога да споделя радостта от молитвеното общуване с вас. Причината за това са моите скорошни контакти с човек, у когото беше установена коронавирусна инфекция. Времето, необходимо според медицинските изисквания за моето лично карантиниране, все още не е изтекло. Счетох за неприемливо да подлагам всички вас на опасност от заразяване. Но помнейки, че за молитвата няма граници, нито разстояния, аз духовно ще се радвам за това тържество и заедно с всички вас ще възнеса молитви към преподобния. Зная колко голяма е силата на съборната молитва и твърдо се уповавам на неговото застъпничество пред Божия престол.“

Говорителят на Московската Патриаршия Владимир Легойда коментира, че Патриархът е здрав, чувства се добре и продължава да работи в дистанционен режим.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎