Московска Патриаршия: Осъдиха Йеродякон на 3 години и 6 месеца условна присъда за изнасилване на 18-годишен тийнейджър | ДОКУМЕНТ

Автор: Doxologia INFONEWS

Славгородският градски съд на Алтайския край на Руската Федерация осъди секретаря на Славгородска Епархия Йеродякон Йоан Шевгенюк (Московска Патриаршия) на 3 години и 6 месеца затвор с двугодишен изпитателен срок за изнасилване на 18-годишен студент от Славгородския педагогически колеж. За това съобщава Ахилла.

Разследването е установило, че пострадалият тийнейджър се е срещал с Йеродякона през есента на 2019 г., а от януари 2020 г. и двамата са живеели в един апартамент.

По време на редовното си пиянстване, Йеродяконът постоянно е говорил за гей секс.

През март 2020 г., възползвайки се от пияното състояние на студента, Йеродякон Йоан Шевгенюк го е изнасилил. По-късно жертвата е докладвала на руските правоприлагащи органи.

Изнасилвачът в расо призна вината си, но не даде показания.

След като го призна за виновен, съдът го осъди на 3 години и 6 месеца затвор с двугодишен изпитателен срок.

Не е ясно какво е принудило съдията действително да си позволи да избегне тежкото наказание. Искам да вярвам, че подобно „хуманно отношение“ не е взето под натиска на „всемогъщата Московска Патриаршия.“ – отбелязва проф. Протодякон Андрей Кураев в своя блог.

Същевременно цялата биография на Йеродякона бе премахната от уебсайта на Славгородска Епархия.

Doxologia INFONEWS разполага с материалите по делото:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal