Московската Патриаршия призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в Храмовете и в Монастирите: предпазни маски, ръкавици, социална дистанция

Автор: Doxologia INFONEWS

Йерархът на Московската Патриаршия Негово Високопреосвещенство Волоколамски Митрополит г-н Иларион Алфеев, по-известен като хулител на всичко и дезинфектатор на Христос, призова за стриктно спазване на противоепидемичните мерки при посещение в Храмовете и Монастирите. За това съобщава Интерфакс.

Във всяка енория, във всеки Монастир трябва да говорим на нашите вярващи за необходимостта от стриктното спазване на предписаните противоепидемични мерки: носене на предпазни маски и ръкавици, съблюдаване на социална дистанция и така нататък.

Силно се надявам пролетната история да не се повтори, когато в действителност трябваше да затворим Храмовете и да извършваме богослуженията при затворени врата. Силно се надявам, че обществените богослужения ще продължат, но е много важно както нашите духовници, така и нашите вярващи да проявят необходимото чувство на отговорност” – заяви още Негово Високопреосвещенство.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎