Московската Патриаршия подкрепя ислямския Азербайджан за сметка на християнска Армения

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Лидерите на религиозните организации в Азербайджан, в това число и Руският Архиепископ в Баку г-н Александър (Ищейн), се обърнаха към президента на Азербайджан Илхам Алиев. За това съобщава пресслужбата на президента.

В обръщението си религиозните лидери поздравиха държавния глава за „победите на азербайджанската армия при освобождаването на окупираните територии“, като му пожелаха още по-големи победи.

Всички сме свидетели на вашите безпрецедентни усилия за защита суверенните права на независим Азербайджан на най-високо международно ниво, за постигане на справедливо и мирно уреждане на арменско-азербайджанския конфликт в Нагорни Карабах, както и за зачитане върховното международно право.

Въпреки това, както Ваше Превъзходителство правилно подчерта, търпението на миролюбивия народ на Азербайджан има своите граници, а Азербайджан беше принуден да отговори адекватно на агресора. Вместо да прекрати своите окупационни действия, арменската страна, която системно оспорва границите на Азербайджан, принуждава Азербайждан да защити правата си на бойното поле“ – се казва в обръщението.

То е подписано от председателя на Съвета на мюсюлманите от Кавказ Аллахшукюр Гуммет оглы Пашазаде, от Руския Архиепископ в Баку Александър, от ръководителя на планинските евреи в Азербайджан Мелих Йевдайев, от ръководителя на бакинската религиозна общност на европейските евреи Александър Шаровски и от председателя на албано-удинската християнска религиозна общност Робърт Мобили.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎