Моментът, когато Кипърският Архиепископ споменава в Диптисите си Киевския и на цяла Украйна Митрополит Епифаний | VIDEO

In other languages: GR

Древната Православна Църква на Кипър чрез своя Предстоятел Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом II призна автокефалията на Православната Църква на Украйана.

Негово Блаженство Архиепископ Хрисостом II спомена за първи път в своите Диптиси Блаженейшия Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

Долупосоченото видео е част от централната вечерна емисия новини на държавната радио и телевизия в Кипър ΡΙΚ. То достига до нас благодарение на Ρωμαλέω Φρονήματι.

Във видеото в 0:25 може да видите как Негово Блаженство Архиепископът на Кипър споменава името на Киевския Митрополит Епифаний след името на предстоятеля на Църквата в Чешките земи и на Словакия Ростислав.

След това има малка част от неговото интервю, което той даде след края на Божествената Литургия.

Няколко часа по-късно приближените на Москва Митрополити от Църквата Кипър, известни сред всички в Кипър и не само като руски агенти, излязоха с общо комюнике за да изкажат несъгласието си, по точно това на техните руски спонсори, със споменаването на Киевския Митрополит Епифаний от страна на Архиепископа на Кипър Хрисостом.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal