Митрополия на Белгия: Срещата на православната младеж на Бенелюкс ще се проведе виртуално чрез платформата ZOOM заради пандемията от COVID-19

In other languages: GRNLFR

Превод: Йордан Георгиев

За всички е ясно, че разпространението на коронавируса Covid-19 отново се увеличава и това със сигурност е повод за безпокойство. През последните дни федералното и регионалните правителства трябваше да предприемат допълнителни мерки.

Поради тази причина е добре и е разумно да отложим нашата среща на 17 октомври 2020 за Деня на православната младеж на Бенелюкс и да я превърнем във виртуална среща чрез платформата ZOOM.

Това е голямо съжаление за всички нас, тъй като с нетърпение очаквахме да ви видим лично, да ви изслушаме и да се молим с вас.

По-долу ще намерите информацията за присъединяване и участие в съкратената програма.

Използваме това съобщение, за да ви помолим отново да последвате внимателно мерките, предприети от правителството, за да се ограничи възможно най-добре разпространението на вируса.

Надяваме се, че чрез Божията благодат и с помощта на Пресвета Богородица и всички Светии ще успеем да преодолеем тези предизвикателства.

В крайна сметка, копнеем за живот, в който свободата и социалният контакт отново могат да триумфират без ограничения.

В тези трудни времена, когато цялото човечество е изправено пред пандемията, причинена от коронавируса, който смущава нашето ежедневие повече от 7 месеца, отговарящите за православната младеж на Бенелюкс искат да изпратят послание, изпълнено с надежда, към нашите млади, техните семейства и обществото като цяло, вдъхновени от думите, които Иисус отправя към Апостолите в разгара на буря в морето: „Не бойте се!“ (Йоан 6:20).

И така, в събота на 17 октомври 2020 г., срещата с младите ще се проведе чрез платформата ZOOM. Говорителят за деня ще бъде проф. Протопрезвитер д-р Патричу Влайко.

Програма:

10:00 – Молитва и благословия за срещата от Високопреосвещения Митрополит на Белгия, Екзарх на Нидерландия и Люксембург г-н Атинагор (на нидерландски и френски)
10:30 – Омилия на проф. Протопрезвитер д-р Патричу Влайко
11:30 – Въпроси и отговори
12:30 – Изводи и молитва за края на срещата

За да се свържете, кликнете върху долупосочената връзка от 10:00 ч. сутринта на 17 октомври 2020:

https://us02web.zoom.us/j/87610295201?pwd=VUpZZVFoV3EyaHAwT3ZDS0NDNEV0dz09

Идентификационен номер на срещата: 876 1029 5201
Секретен код: 907156

Благодарим ви, че съобщихте за събитието на възможно най-много млади хора във вашата енория.

Информация на E-mail: youth@orthodoxia.be

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal