Митрополията на Сан Франциско: Финансова и морална подкрепа за пострадалите от пожарите в Калифорния

Автор: Doxologia INFONEWS

Докато пожарите в някои райони на западното крайбрежие на САЩ постепенно се овладяват, пожарите в окръзите Напа и Сонома продължават да нарастват. Налагат се все повече евакуации, а щетите и разрушенията не спират.

Щатът Калифорния достигна опустошителен етап от изгорени 4 млн. акра. За сравнение, пожарите през 2018 г. причиниха 1.7 млн. акра изгаряния.

Свещената Митрополия на Сан Франциско научи, че 19 семейства са се сблъскали със значителни загуби в резултат на пожарите в Калифорния, Орегон и Вашингтон. Чрез многото дарения от вярващите в САЩ и след щедро дарение от National Philoptochos, Митрополията на Сан Франциско успява да оказва помощ на засегнатите от пожарите.

Думите ни не могат да опишат мащаба на разрушенията, станали на западния бряг. Има толкова много страдащи хора. Ние правим всичко възможно, за да подкрепим нуждите на онези семейства, чиито домове са унищожени. Но какво да направим, за да успокоим ранените сърца на всички тези хора, които довчера виждаха домовете си, а днес виждат само пепел.“ – казва Митрополит Герасим.

Митрополитът е благодарен за всички дарения, които Митрополията ще пренасочи към засегнатите, но най-вече благодари за любовта, подкрепата и молитвите на вярващите.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎