Митрополитът на Фтиотида Симеон дари радост и усмивки на стотици деца, пострадали от наводненията | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Митрополитът на Фтиотида г-н Симеон посети повече от 100 къщи, пострадали от наводненията в района на неговата Епархия.
Днес на 04 октомври 2020 Митрополит Симеон отслужи Божествена Литургия в село Зилевто, което е едно от многото села, пострадали от средиземноморския циклон „Янос“.

За пореден път Митрополитът на Фтиотида беше близо до подложените на изпитание хора от района.

Само днес помощта от Благотворителния фонд на Митрополията не беше като предишните дни, понеже този път Митрополитът посети над 100 пострадали къщи, за да се срещне лично с хората в тях.

Но този път, за разлика от предишни пъти, той реши да посети лично не само горепосочения брой къщи, но конкретно пострадали къщи, където живеят малки деца за да ги зарадва и да им дари усмивка. Циклонът унищожи и голяма част от детските площадки за игра. Всичко това натъжава децата, които не могат да си играят и да забравят този кошмар, който са приживели.

Той зарадва лично всяко едно дете от селото като му подари една многоцветна училищна чанта, в която има училищни принадлежности, сладки и шоколадови лакомства, както и детски играчки. Това са подаръци, които са личен принос на Митрополита за усмивката и радостта на децата. Сътрудници от Благотворителния фонд на Митрополията помогнаха на Митрополит Симеон да разнесе цветните торбички, приготвени за децата. Освен село Зилевто, Митрополит Симеон зарадва с подаръци и децата от селата Стирфака и Лианоклади.

Целта на Митрополита беше да има личен контакт с децата и техните семейства, за да разбере какви са техните проблеми не само в духовен план, но и от какво имат нужда в материално отношение. По този начин, Митрополитът ще организира по-голяма финансова и материална помощ за пострадалите семейства, според нуждите им.

Митрополитът благодари за оказаната му подкрепа и на организацииите, участвали в тази благотворителна акция, сред които са „Апостоли“, „Chipita“, „Jumbo“ и различни магазини от град Ламия.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Φθιῶτιδος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal