Митрополитът на Марония откри с водосвет семинара за пастирска допълнителна квалификация | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

В рамките на сътрудничеството между Свещената Митрополия на Марония и Комотини с Сдружението за пастирска допълнителна квалификация на Свещената Архиепископия на Атина – доставчик за предоставяне на услуги за обучение през целия живот. Този акт се реализира за трета поредна година със следното заглавие: „Развиване на способностите на човешкия потенциал в услугите за социална грижа с акцент в структурата на Църквата“ и по-конкретно на тема: „Църковна подкрепа в социалните грижи за пациентите и техните домашни“.

На 12 октомври 2020, в понеделник следобед, зам.-главния директор на Сдружението за пастирска допълнителна квалификация на Свещената Архиепископия на Атина, Негово Високопреподобие г-н Теологос Александракис почетно присъства на откриването и на освещаването с водосвет на програмата, чийто докладчик в споменатия ден беше Високопреосвещеният Митрополит на Марония и Комотини г-н Пантелеймон.

Високопреосвещеният Митрополит приветства и поздрави за добре дошъл отец Теологос за осъществените програми и го помоли да поднесе неговите благодарности на Блаженейшия Архиепископ на Атина и на цяла Гърция г-н Йероним II, като подчерта за важността на семинарите и и техния принос за пастирското служение на Свещената Митрополия.

Впоследствие, отец Теологос изказа своето удовлетворение за изключително успешното реализиране на програмата като и на Митрополит Пантелеймон за усърдното му сътрудничество със Сдружението за пастирска допълнителна квалификация и предоставяне на обучение на ефимерското духовенство.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎