Митрополитът на Козани: В Гърция имаме по-малко жертви на COVID-19, защото имаме повече вярващи | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Митрополитът на Сервия и Козани г-н Павлос отслужи Архиерейска Божествена Литургия в Свещения Храм на Света Параскева в Козани, като призова вярващите да се причастяват с една обща лъжичка, „защото това са Тялото и Кръвта Христови“.

(В Московската Патриаршия наложиха еретическата и антиканонична практика на причастяване с отделни лъжички, които се дезинфекцират – дезинфекциране на Христос – Бел. Doxologia INFONEWS).

Онези пък, които не вярват, че това са Тялото и Кръвта Христови, да не идват да се причастяват.“ – каза Митрополит Павлос и добави:

В Гърция имаме по-малко жертви на COVID-19, защото имаме повече вярващи“.

Според данните на Световната здравна организация за 18.10.2020, 10:38 ч. в Гърция има общо 482 заразени, а в България само днес са 603 души, защото е неделя. Предните дни заразените в България са над 900 души дневно, а в Гърция под 500 души. В данните са Гърция са включените освен гърците, но също и бежанците/емигрантите и туристите. От началото на пандемията в България заразените към днешна дата са 29 108 души при население от 6,8 млн. души, а починалите са 958 души. В Гърция са 24 932 заразени при население от 10,8 млн. души, а починалите са 490 души. На 1 млн. души в Гърция има 2325 заразени, а в България на 1 млн. души са 4158 души. Сравнението показва, че в България са два пъти повече заразените, при положение, че Гърция е с почти два пъти по-голямо население от България. България е на едно от челните места в Европа по починали от коронавирус.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎