Митрополитът на Ботсвана Генадий изпълни личния си обет и служи в строящия се Храм на Свети Лука Симферополски край Верия | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

В събота на 10 октомври 2020 сутринта след разрешението и благословията на Високопреосвещения Митрополит на Верия, Науса и Кампания, Ипертим и Екзарх на Тесалия г-н Пантелеймон, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Ботсвана г-н Генадий (Стандзиос) от Александрийската Патриаршия отслужи Божествена Литургия в строящия се Свещен Храм на Свети Лука, Архиепископ Симферополски, намиращ се в Свещената Обител Богородица Довра край Верия.

В края на Божествената Литургия Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Верия г-н Пантелеймон благодари на Високопреосвещения Митрополит на Ботсвана г-н Генадий за неговото посещение като му пожела Свети Лука Лекарят да го закриля и да го укрепва в свещеническото му мисионерско служение.

От своя страна, Високопреосвещеният Митрополит на Ботсвана, Ипертим и Екзарх на Калахари г-н Генадий благодари на Високопреосвещения Митрополит на Верия г-н Пантелеймон, както и на отците от Свещената Обител за гостоприемството. Той разказа и за една лична чудотворна операция на Свети Лука Лекаря, който както самият той отбеляза, е дошъл да му благодари в неговия дом, в Свещения му Храм, изпълнявайки свой личен обет.

Εκπλήρωσε το προσωπικό του τάμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδίος. Λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Βέροια.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης καὶ Καμπανίας

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎