Митрополитът на Белгия Атинагор освети ново училище за византийска музика | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Новооткритото училище за византийска музика към Свещената Митрополия на Белгия започна официално своята дейност. За това съобщава пресслужбата на Митрополията.

На 14 октомври 2020 г. помещенията, които се намират в Енорийския център на Митрополитската Катедрала Свети Архангели Михаил и Гавриил в Брюксел, бяха осветени от Митрополита на Белгия г-н Атинагор в присъствието на гръцкия консул в Белгия Василиос Зарбалис.

В словото си Архиереят заяви, че на Митрополията са ѝ необходими псалти, познаващи византийската музика, които да озаряват свещените богослужения на Църквата.

От своя страна, ръководителят на училището – Дякон Константинос Дедес – каза: „Задачата на училището по византийска музика е да прославя Бога, да вдъхновява всички, да разпространява божественото изкуство, да обучава псалти“.

Поздравявам родителите, които желаят децата им да изучават византийска музика и които ги записаха при нас – уверявам ги, че това е най-голямата инвестиция, която са могли да направят за своите деца“ – каза още Дяконът.

Училището ще функционира според учебната програма на Министерството на културата на Гърция.

2020-10-14 Agiasmos Scholis Byzantinis Mousikis

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal