Кюстендилец с дарение от картофи за приюта на Архимандрит Йоан от Нови хан

Кюстендилецът и собственик на IT компания – Димитър Димитров направи поредно дарение от картофи, този път за приюта на отец Иван.

„В началото на октомври с мен се свърза един мъж на име Димитър. Той изяви желание да транспортира картофи до приюта на отец Иван. В Еремия дойдоха много доброволци от Кюстендил, които помогнаха в събирането на реколтата, като част от събраното количество беше доставено в приюта на отец Иван“, обяви Димитров.

От богата реколта на кюстендилеца вече се възползват и от Зографския манастир в Сандански. „Оказа се, че картофите са повече от необходимото и монасите от Атон решиха да споделят това количество с Рилската света обител, а също така и с Роженския манастир“, обясни още благодетелят, както вече го наричат съгражданите му.

Десетки социално слаби жители на Кюстендил също получиха картофи, от дарението се възползваха и различни социално институции, които разпределиха продукцията между крайно нуждаещи се. „Понеже аз съм никой и моята дума не може да успокои никого, реших да отгледам и раздам тези картофи. Понякога един картоф е по-ценен от сто думи“, заяви още Димитър Димитров.

Източник: Монитор

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal