Киевският Митрополит Епифаний освети паметен кръст и паметна плоча в чест на загиналите защитници на Украйна

In other languages: UKR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 12 октомври 2020 г. Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Киевски Митрополит г-н г-н Епифаний посети киевският Храм на Преподобните Антоний и Теодосий Печерски. За това съобщава пресслужбата на Киевска Митрополия.

Негово Блаженство, заедно с местния енорийски свещеник Протойерей Павло Основенко и поканеното духовенство осветиха паметен кръст и паметна плоча в чест на загиналите защитници на Украйна, а след това Митрополит Епифаний прочете заупокойна молитва за загиналите войници.

Днес се събрахме близо до този Храм в чест на Светите Антоний и Теодосий, за да почетем героите, дали живота си за всеки един от нас. Ако всички осъзнавахме тази жертва, която направиха нашите защитници, вероятно нямаше да преживяваме днешните изпитания. Наш дълг е да се молим и винаги да помним подвига на нашите войници. Радвам се, че украинските Храмове се превръщат в центрове на паметта на тези най-нови герои, затова искам да изкажа своята благодарност към всички, които се присъединиха към важната кауза за увековечаване на паметта им“ – каза в словото си Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎