Киевският Митрополит г-н г-н Епифаний благодари на Кипърския Архиепископ за признаването на автокефалията на Православната Църква на Украйна

In other languages: UKR

Автор: Doxologia INFONEWS

Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний лично благодари на Блаженейшия Архиепископ на Кипър г-н г-н Хрисостом II за това, че днес по време на богослужение Архиепископ Хрисостом спомена в Диптисите си името на Киевския Митрополит Епифаний, признавайки автокефалията на Православната Църква на Украйна.

За мира на целия свят, за благосъстоянието на Светите Божии Църкви и за обединението на всички, на Господа да се помолим!” – тези думи от днешното богослужение по-особен начин прозвучаха в сърцето ми, защото нашият Господ Иисус Христос продължава да ни обединява в любовта. Изказвам искрена благодарност към Архиепископа на Нова Юстиниана и на цял Кипър Блаженейшия Хрисостом II. Убеден съм, че ни предстои полезно сътрудничество – в любовта, мира и единството, с които Господ ни е благословил“ – пише Митрополитът на Киев на страницата си във Facebook.

Според Киевския Митрополит Епифаний, много скоро по-голямата част от поместните Църкви ще признаят автокефалията на ПЦУ.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎