Йеромонах Прохор от Цетинския Μοнастир се престави в Господа след кратко и тежко боледуване от Covid-19 | СНИМКИ

In other languages: SRBGRMK

Автор: Doxologia INFONEWS

Цетине, 22 октомври 2020 г.

„Бихме искали да информираме цялата Църква, че на 21 октомври 2020 г. в Главната болница на Бар почина след кратко и тежко боледуване от коронавирус Йеромонах Прохор Йосифов, брат на Цетинския Монастир.

Йеромонах Прохор беше погребан днес в Монастира Добърска Челия (Метох на Цетинския Монастир) в присъствието на братството на Монастира и енорийските свещеници от Цетине

Отец Прохор е роден на Свети Дух през 1977 г. в Кочани, Република Северна Македония, а при кръщението си е кръстен Душан. Завършва семинарията в Скопие, а след това учи в Богословския факултет в същия град. След сключването на църковен брак, в който по-късно има две деца, той е ръкоположен в дяконски сан в Брегалнишката Митрополия (Сръбска Патриаршия). Постриган е за монах на 29 октомври 2010 г. в Цетинския Монастир. Ръкоположен е в презвитерски сан на Петровден 2014 г. в Цетине.

През последните години той изпълняваше задължението на иконом на Цетинския Монастир, грижеше се за монастирските имоти и същевременно изпълняваше задължението на монастирски свещеник“, съобщиха от Свещената Черногорско-Приморска Митрополия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal