ИЗВЪНРЕДНО: COVID-19 плъзна в Софийската Духовна Семинария. Ръководството крие за това

Автор: Doxologia INFONEWS

От днес – 05 октомври 2020 – Софийската Духовна Семинария „Свети Йоан Рилски“, която е ставропигия на Свещения Синод на Българската Патриаршия, преминава към дистанционна форма на обучение. За това съобщава пресслужбата на Семинарията, като оттам крият каква е причината.

Източници на Doxologia INFONEWS от ръководството на Семинарията заявиха, че това се налага заради заразен преподавател, който е диагностициран с коронавирус и се намира в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Според тях здравословното му състояние е задоволително.

Семинарията ще е под карантина за две седмици. Днес ще бъдат взети мерки за дезинфекция на помещенията. Предстои от столичната РЗИ да организират тестване на контактните лица.

Към момента все още няма изявление на Свещения Синод на Българската Патриаршия по този въпрос.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎