ИЗВЪНРЕДНО: Черногорският Митрополит Амфилохий е заразен и хоспитализиран с коронавирус COVID-19

In other languages: SRB GR MK

Превод: Йордан Георгиев

Митрополит Амфилохий се чувства добре и е в стабилно състояние


На 06 октомври 2020, Черногорско-Приморският Митрополит г-н Амфилохие влезе в болница в град Цетине „Данило I“ за рутинен медицински преглед по повод планиране на предстоящите му пастирски дейности.

Митрополитът прекара предходните дни в домашна самоизолация под постоянен медицински контрол. Въпреки че беше установено, че общото му здравословно състояние е в ред (без значителни затруднения), както и това, че се е чувствал добре, но направеният му тест за Covid-19 потвърди, че Митрополитът е заразен с коронавирус. Поради тези причини той е транспортиран до болница KBC в Подгорица. Поради по-благоприятните условия за лечение той ще бъде настанен там, докато трае инфекцията.

Общото мнение на лекарите е, че здравословното състояние на Митрополита, имайки предвид положителния резултат от споменатия тест, е напълно стабилно и е под контрол.

От Свещената Митрополия умоляват всички православни християни за гореща молитва, пълна с вяра и любов, както за бързото възстановяване на Митрополита, както и за здравето и напредъка на всички болни.

Източник: Православна Митропололиjа Црногорско-Приморска (Српска Православна Црква)

От Doxologia INFONEWS припомняме, че Митрополит Амфилохий беше един от Митрополитите на Сръбската Православна Църква, който проявяваше скептицизъм по отношение на коронавируса. Дори той на няколко пъти умишлено нарушаваше забраните на черногорски власти да не се струпват вярващи в храмовете, както и по време на обявената карантина да не организира Литийни шествия, поради струпване на много хора на едно място.

Коментар на Архимандрит Романос Анастасиадис:

Както изглежда безумието няма религия или националност. То представлява световно и крайно опасно явление: от протестанта Доналд Тръмп до „православните“ талибани…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal