ИЗВЪНРЕДНО: Зам.-ректорът на Софийската духовна семинария Йеромонах Мелетий е заразен и хоспитализиран с COVID-19. Има и заразен преподавател

Автор: Doxologia INFONEWS

Както по-рано тази сутрин ви съобщихме – има заразени с коронавирус в Софийската духовна семинария „Свети Йоан Рилски“, която е ставропигия на Свещения Синод на Българската Патриаршия. Софийската семинария преминава към дистанционна форма на обучение и ще бъде под карантина за две седмици.

Doxologia INFONEWS научи, че заразените с коронавирус там са зам.-ректорът на Семинарията – Йеромонах Мелетий (Спасов), и преподавателят по история и цивилизация, апологетика и агиология – Симеон Благоев.

Йеромонах Мелетий е хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.

Източници на Doxologia INFONEWS съобщават, че Йеромонах Мелетий и ректорът на Семинарията Архимандрит Пахомий (Лозанов) наскоро заедно са посетили Дивотинския Монастир Света Троица (Софийска Митрополия). Засега не е ясно какво е състоянието на ректора отец Пахомий.

И към този момент, ръководството на Семинарията не съобщава официално пред обществеността тези неща. Българската Патриаршия, под чиято пряка юрисдикция се намира Семинарията, също крие тази информация.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎