Начало » Новини » Светът » Заловиха нападателя на гръцкия православен свещеник в турска кебапчийница в Лион | СНИМКИ

Заловиха нападателя на гръцкия православен свещеник в турска кебапчийница в Лион | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Френската полиция задържа мъж, който изглежда, че е извършителят на въоръженото нападение срещу гръцки православен свещеник, извършено пред гръцкия православен Храм Благовещение Богородично в Лион. В резултат на това нападение е сериозно ранен с два куршума 52-годишният свещеник от гръцки произход отец Николаос Какавелакис.

Мотивите на извършителя, който стреля два пъти в гръцкия свещеник остават неизвестни.

Заподозреният е арестуван в един ресторант в Лион, по първоначална информация. Кметът на Лион г-н Грегори Дусе в своите коментари по телевизията, заяви че все още не е ясно, защо извършителят е стрелял по свещеника. Източник, близък до местните прокурори в Лион, заявява, че прокуратурата е започнала разследване за опит за убийство.

Прокурорът на Лион, г-н Никола Жакет, потвърди за залавянето на заподозряно лице, заявявайки, че е задържано по-конкретно в кебапчийница в Лион.

По принцип тези кебапчийници се намират в турските квартали и там основно ходят турци. Според свидетелства, става въпрос за мъж със средиземноморски характеристики, което се доближава до версията, че извършителят най-вероятно е мюсюлманин от турски произход.

Свещеникът към този момент е в критично състояние и лекарите се борят за живота му. Анонимен източник от френската полиция заявява пред Reuters, че 52-годишният свещеник отец Николаос Какавелакис, който беше прострелян с два куршума е получил първа помощ още на място.

Припомняме, че днес около 16:00 ч. френско време или 17:00 ч. гръцко/българско време при заключването на гръцкия православен Храм Благовещение Богородично в Лион отец Николаос Каквелакис беше прострелян с два куршума.

Източник: CNN Greece

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal