Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис посети Митрополита на Александруполис Антим | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес премиерът на Гърция г-н Кириакос Мицотакис посети Митрополита на Александруполис, Траянуполис и Самотраки г-н Антим. Кириакос Мицотакис е на обиколка в района на Еврос за строежа на новата високотехнологична 5-метрова стена с турската граница, както и за започналите различни проекти на о-в Самотраки в областта на инфраструктурата, културата, здравеопазването, транспорта и пр.

По време на разговора между двамата, който беше пред телевизионните екипи, Митрополитът изказа своята благодарност към премиера за ефикасното справяне с проблемите на гръцко-турската граница през февруари и март т.г.

Карате ни да се чувстваме в безопасност и горди“, заяви Митрополит Антим на премиера.

В един момент, разговорът стигна до сина на премиера Констандинос, който отбива военната си служба в Александруполис. Г-н Мицотакис отбеляза, че синът му ще изкара цялата си служба в Еврос, откъдете ще бъде и уволнен. След тези думи на премиера, Митрополит Антим му каза „браво“, понеже според него повечето бащи идват да вземат децата си, които отбиват службата си тук, за да ги настанят някъде другаде, където службата минава по-леко.

След срещата си с Митрополита, г-н Мицотакис посети сина си в казармата, където отбива службата си.

Източник:  iEfimerida

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎