Главно Мюфтийство на Република България: Седмица на сираците 2020

Главно мюфтийство официално обяви осмото поредно издание на националната кампания „Седмица на сираците“. Социалната инициатива ще се проведе в периода от 2 до 8 ноември 2020 година под надслов „Бъди настойник“.

Работата в подкрепа на сираците е приоритетна за социалните дейности на Мюсюлманското изповедание у нас. От началото на националната кампания през 2013 до днес броят на сираците, които получават ежемесечна помощ, достигна 383. Сред успехите на инициативата е и фактът, че от началото на 2019 година размерът на месечната помощ, която получава всяко от тези 383 деца, беше увеличен от 50.00 на 60.00 лева. Така годишната социална издръжка на едно дете от страна на Мюсюлманско изповедание в България възлиза на сумата от 720.00 лева.

Както всяка година най-голям принос за събирането на необходимите средства за подпомагането на децата без родители има именно Националната кампания „Седмица на сираците“.

„По време на последната проведена кампания „Седмица на сираците“ през 2019 година във фонд „Сираци“ беше събрана обща сума от 332 240 лв., която се състои почти изцяло от дарения направени в страната ни. За тази цел чрез районните мюфтийства в страната разпространявахме информационни материали, както и касички за събиране на средства.“ – каза експертът от Отдел „Социален“ Джефер Исов.

„С всяка изминала година националната инициатива на Мюсюлманско изповедание в подкрепа на сираците постига все по-големи успехи. Вярвам, че и тазгодишното издание ще премине в този дух. Така например през 2013 година стартирахме с подпомагане на едва 7 деца сираци, а днес броят им е 383. В по-голям размер от преди е и получаваната месечна помощ. Всичко това е възможно, благодарение на активното участие на мюсюлманите в социалната проява.“ – допълни още Исов.

Той напомни, че и тази година, както обикновено, дарения за инициативата ще се правят в джамиите към всички общо 20 районни мюфтийства в страната, в офисите на самите мюфтийства, както и чрез парични преводи по банковата сметка на Мюсюлманско изповедание.

„Всички събрани средства се изразходват от Мюсюлманско изповедание изцяло в полза на децата сираци. От съображения за сигурност молим дарителите да не се доверяват и да не дават средства на трети лица поради опасност от злоупотреби.“ – апелира още Джефер Исов.

Дарения по банков път в рамките на „Седмица на сираците“ 2020 може да се правят до:

Получател: Мюсюлманско изповедание

Име на банката: Търговска банка Д – Добрич

IBAN: BG72DEMI92401000198757

BIC: DEMIBGSF

Като основание за паричния превод следва да се посочи „Дарение за сираците“.

Списък на събраните средства по време на миналогодишната кампания може да ТУК

За контакти и повече информация относно кампанията:

Главно мюфтийство – отдел „Социален”

София, ул. „Братя Миладинови” № 27,

Имейл: social@grandmufti.bg / djaferisov@gmail.com

тел: 0894996913

Източник: Главно Мюфтийство на Република България

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal