В този час Митрополитът на Австрия Арсений отслужва Агрипния (Всенощно бдение) за блаженопочившия Митрополит на Италия Генадий | СНИМКИ & LIVE

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Свещените останки на блаженопочившия Митрополит на Италия г-н Генадий пристигнаха около 17:30 ч. българско време в Катедралния Храм на Свети Георги на гърците във Венеция, където е катедрата на Свещената Митрополия. Тялото на блаженопочившия Митрополит беше посрещнато от Митрополита на Испания и Португалия г-н Поликарп, Патриаршески Епитроп за овдовялата Митрополия. Той отслужи Трисагий за Митрополит Генадий. След това се извършваха различни чинопоследования с четене на Светото Евангелие и Апостола.

Около 23:00 ч. българско време започна отслужването на Свещената Агрипния (Всенощно бдение) от Високопреосвещения Митрополит на Австрия и Екзарх на Унгария г-н Арсений, което продължава и в този момент, както ни съобщава Ρομφαία.

На богослужението Всеподателя Бога се славослови на различни езици. Освен на гръцки език и италиански език се чуха песнопения и прошения на румънски език, църковно-славянски, български, украински, грузински език и др.

Опелото ще започне на 21 октомври в 10:00 ч. местно време или 11:00 ч. българско време.

Бог да прости блаженопочившия Митрополит на Италия и Малта и Екзарх на Южна Европа г-н Генадий!

Σκήνωμα Ιταλίας Γενναδίου - Αγρυπνία Βενετία

Първа част:

Публикувахте от Arcidiocesi Ortodossa d'Italia e Malta в Вторник, 20 октомври 2020 г.

Втора част:

Публикувахте от Arcidiocesi Ortodossa d'Italia e Malta в Вторник, 20 октомври 2020 г.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal