ВНИМАНИЕ: Сектанти-националисти събират нелегално пари за строеж на Монастир с антицърковно име „Свети Народни Български Святии“

В канцеларията на Старозагорска св. митрополия постъпи сигнал, че лица, представящи се за служители на БПЦ-БП, събират дарения за изграждане на манастир „Св. Стойна Преподобна“ в опанското село Пъстрен. В социалната мрежа Facebook е създаден профил „Параклис Св. Стойна Преподобна“, в който ежедневно се публикува апелът от нуждата за средства за строежа, споделени са снимка на нотариален акт за продажба на недвижим имот, снимки от служби и други. Обявено е също, че основният храм ще носи името „Св. Народний Български Святий“, в който ще се почитат Стойна Преподобна, Васил Левски, дядо Добри, Ванга и дядо Влайчо. По непотвърдена информация лицето, което се е заело с дарителската кампания е с 12 присъди и скоро е излязло от затвора.

Във връзка с това Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан известява, че цитирам „от Старозагорска митрополия, никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ, без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин.“, а също и че замесените с инициативата лица нямат нищо общо с БПЦ-БП, респективно Старозагорска епархия. Призоваваме миряните да се включат в официално обявените дарителски кампании на сайта на Старозагорска митрополия, а при наличието на такива, представителите на медиите да публикуват официалната информация, която получават от експерта „Връзки с обществеността“.

Източник: Българска Патриаршия

Старозагорска Митрополия не обръща внимание, че въпросните измамници са сектанти, издигащи в култ фалшивата „преподобна“ Стойна, масонът Васил Левски, добрият човек Дядо Добри, вещицата и магьосница Вангелия Гущерова, както и вещерът и магьосник Дядо Влайчо.

Митрополията трябва да предупреди паството си, за да го предпази!!!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal