Асамблеята на православните Епископи във Франция осъжда ислямското нападение в Ница: Нищо не може да оправдае подобно насилие

In other languages: FRGR

Автор: Александър Иванов

Асамблеята на православните Епископи във Франция (AEOF), председателствана от Високопреосвещения Митрополит на Галия г-н Емануил Адамакис от Вселенската Патриаршия, излезе с комюнике, в което осъжда жестокото ислямско нападение край базиликата „Нотр Дам“ в град Ница, Франция, случило се на 29 октомври 2020. За това съобщава пресслужбата на Свещената Митрополия на Галия.

Нищо не може да оправдае подобно насилие.

Тероризмът отново удари сърцето на нашата нация и оскърби нашата демокрация.

Нищо не може да оправдае насилието, което коства човешки животи, особено в храмове, на места за молитва, за хваление на Бога и за мир.

Ние, православните Епископи във Франция, категорично осъждаме този отвратителен акт, както и всякакъв вид използване на религията за политически цели.

Религията може да бъде само фактор за мир и братство между народите, както и средство за интеграция в демокрацията и традициите на нашата страна.

Изразяваме нашата солидарност и нашите искрени братски съболезнования към нашите братя римокатолици във Франция. Православните християни във Франция са съпричастни с техния траур и се молят за жертвите и ранените.

Ние също така приветстваме действията на силите за сигурност, които са на фронтовата линия, за да осигурят ред и защита.

Същевременно, в тази връзка благодарим на медицинския персонал, който работи усилено за справяне със здравната криза в нашата страна.“ – заявяват от Асамблеята на православните Епископи във Франция (AEOF).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal