Архиепископът на Хелзинки Лъв с призив за обща молитва за пострадалите и загиналите от земетресението в Гърция и Турция

Много от тях днес са загубили любим човек, а най-вече са загубили и домовете си.


In other languages: FIGR

Превод: Йордан Георгиев

Архиепископът на Хелзинки и на цяла Финландия г-н Лъв (Леон) призова в своето комюнике всички вярващи от Православната Автономна Църква на Финландия (Вселенска Патриаршия) да се помолят на Бог за загиналите и пострадалите от силното земетресение в Гърция и Турция.

Комюнике на Архиепископа на Хелзинки и на цяла Финландия г-н Лъв

Днес имаше голямо земетресение в близост до острос Самос в източната част на Егейско море. За нанесените щети знаем малко. Обаче е известно, че поне няколко души са загубили своя живот и има много ранени.

Също така материалните щети са огромни. От турска страна, например в Измир (Смирна), който е известен със своята църковна история, се съобщава за срутени сгради. В Гърция в Карловаси (Самос – Бел. прев.) се срути част от църква, а това е родното място на Високопреосвещения Митрополит на Самос Евсевий и най-засегнатият район. Много хора днес загубиха домовете си.

Нещастията, които понася нашата Църква „земетресения, глад, наводнения, огън, меч и война“, за съжаление, продължават често да причиняват страдания по света. Нека да не се чувстваме безсилни пред тях, но нека измолим от Бог облекчение за всички, които страдат.

Призовавам всички членове на Православната Църква на Финландия да споменат в молитвите си, особено Митрополита на Самос и Икария г-н Евсевий, клириците в региона, спасителния и здравния персонал, както и всички хора.

+ Архиепископ на Хелзинки и на цяла Финландия Лъв (Леон)“.

На снимката: Митрополитът на Самос и Икария г-н Евсевий с гледка към Самос

Източник: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal