Архиепископът на Кипър: Ще предоставим общежития за 290 студенти с месечен наем от 250 евро с включени консумативни разходи, разходи за вода, ток и интернет | СНИМКИ

In other languages: GR MK

Автор: Хараламбос Закос | brief.com.cy

Превод: Йордан Георгиев

Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом изглежда, че ще реши проблема с високите наеми в Лемесос (Лимасол) за повече от 290 студенти. В понеделник на 05 октомври 2020 първите 200 студенти от Технологичния университет на Кипър ще получат ключовете за стаите в луксозния общежитиен студентски комплекс Apollonia Students Halls, който е построен от Свещената Архиепископия на Кипър.

Студентските общежития, които се намират в района на Цирион са построени върху земя, която принадлежи на Църквата. Общата стойност на комплекса възлиза на 12 милиона евро. По този начин, тези общежития ще помогнат на десетки семейства, които имат студенти да настанят своите деца в сграда, където ще заплащат ниски наеми. Това ще помогне за спестяване на средства по време на тяхното обучение, заявяват от Архиепископията.

Подборът на студентите е по специална точкова система от критерии в сътрудничество с Технологичния университет.

По-конкретно, общежитията ще се предлагат за 250 евро месечно, като в тази сума са включени консумативните разходи в сградата, ток, вода и интернет. Стаите са просторни. Общежитията предлагат също и стати с по две легла, както и специално проектирани стаи, които да обслужват студенти в неравностойно положение в обществото (хора с увреждания).
В общежитията ще има читални, фитнес зали и кафе-ресторант.

Визия на Архиепископ Хрисостом II и на Кипърската Църква за общежитията

Техническият директор в Свещената Архиепископия г-н Стелиос Георгиу даде интервю за Brief като коментира ниските наеми и помощта, която се оказва по този начин на уязвимите социални групи в обществото. Той заяви следното:

Всичко това е в рамките на приноса на Църквата към младите хора. Това е една визия на Архиепископа и на Църквата на Кипър за подкрепа на уязвимите групи в обществото и по-специално във време, където в Лимасол наемите са недостъпни за голяма част от нашите съграждани“.

Това са 290 стаи в един съвременен жилищен комплекс, с високо качество и естетика, нещо, което мисля, че ще бъде принос за района“, отбеляза г-н Георгиу, допълвайки, че „наемите варират около 250 евро и в тази сума са включени консумативни разходи, ток, вода, интернет – всичко. В понеделник на 05 октомври 2020 очакваме първите нови студенти“.

Трябва да отбележим, че строително-монтажните дейности по обекта, макар да бяха засегнати от пандемията, бяха завършени за рекордно кратко време. Проектът за построяване на общежитията стартира през миналия октомври и само след една година новите обитатели ще могат да бъдат настанени.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal