Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Александрия » Александрийска Патриаршия: Отменят се всички чествания за 100-годишнината от успението на Свети Нектарий Егински заради COVID-19 | VIDEO

Александрийска Патриаршия: Отменят се всички чествания за 100-годишнината от успението на Свети Нектарий Егински заради COVID-19 | VIDEO

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Заради пандемията от коронавирус Патриаршията на Александрия и на цяла Африка отменя религиозните чествания, които е планирала във връзка с изпълването на 100 години от успението на Свети Нектарий Егински, Епископ Пентаполски. Едновременно с това 2020 е посветена в негова чест.

Високопреосвещеният Митрополит на Мемфис и Патриаршески Епитроп на Кайро г-н Никодим отбеляза това в своята проповед по време на Празничната Вечерня в Храма на Свети Димитрий Мироточиви в Зейтун. Вместо бляскавите чествания в храмовете, ще има само изнасяне на честните му Мощи в празнуващите Храмове там, където е служил Свети Нектарий за благословия на вярващите.

Нашата Патриаршия би могла да организира големи чествания за да почетем Свети Нектарий, но вирусът не го позволява. Взехме решение да донесем в празнуващите храмове Мощите на Свети Нектарий (които се пазят в Кайро) за да дадем възможност на всички вас да им се поклоните и да ви дадат своята благословия и благодат. След Храма на Свети Димитрий, ще ги донесем и в храмовете на Свети Безсребърници Козма и Дамян в Субра, на Светите Архангели в Дахер, на Въведение Богородично в Илиуполис. Но основно, най-вече ще ги донесем във всички онези храмове, където Свети Нектарий е служил като Патриаршески Епитроп. По този начин, той ще се върне там, където е служил“, заяви Митрополитът на Мемфис г-н Никодим.

Източник: Ελληνική Κοινότητα Καῒρου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal