Σε κεμπαπτζίδικο συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Λυών | ΦΩΤΟ

In other languages: BG

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 52χρονου ιερέα, ελληνικής καταγωγής.

Tα κίνητρα του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον ιερέα παραμένουν άγνωστα.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε σε ένα εστιατόριο της Λυών. Ο δήμαρχος της πόλης, Γκρεγκορί Ντουσέ, σε σχόλιά του στην τηλεόραση, δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λυών είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Νικολά Ζακέτ, επιβεβαίωσε την σύλληψη ενός υπόπτου, λέγοντας πως συνελήφθη σε κεμπαπτζίδικο.

Ο άνδρας που πυροβόλησε σήμερα συνελήφθη σε μαγαζί με κεμπάπ (κεμπαπτζίδικο) που συνήθως βρίσκονται σε τουρκικές συνοικίες ή συχνάζουν Τούρκοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν άνδρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά.

O ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανώνυμη πηγή της γαλλικής αστυνομίας είπε στο Reuters ότι ο 52χρονος ιερέας π. Νικόλαος Κακαβελάκης που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έλαβε χώρα στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λυών, όταν ο ιερέας κλείδωνε την εκκλησία, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: CNN Greece

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal