Ο Αλβανίας Αναστάσιος για την εκδημία του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου

In other languages: BG

Με βαθύτατο πόνο πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου.

Συμμετέχοντες εις το βαθύτατο πένθος του φιλτάτου λαού του Μαυροβουνίου και του Πατριαρχείου Σερβίας, ετελέσαμεν εις το παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων τρισάγιο και εκφράζουμε τα εκ βάθους ψυχής συλλυπητήριά μας εις τον ορθόδοξον λαόν της γείτονος χώρας.

Η προσφιλής τοπική Εκκλησία του Μαυροβουνίου έχασε τον εξαιρετικό πνευματικό ηγέτη, τον εκλεκτό ποιμενάρχη της, ο οποίος, με διάκριση, σοφία, συνεπή εν Χριστώ ζωή και λόγο αγιοπνευματικό, οδήγησε τον λαό του Θεού στην επίγνωση του Τριαδικού Θεού και την ουσιαστική ορθόδοξη ευσέβεια.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, επίσης, στερείται από ένα πολύτιμο φίλο και αδελφό, με τον οποίο, σύψυχοι πάντοτε στα θεολογικά και ποιμαντικά ζητήματα της Εκκλησίας μας, συνεργαστήκαμε επί δεκαετίες αρμονικά.

Γενικότερα η Ορθόδοξος Εκκλησία αποχαιρετά ένα φωτισμένο θεολόγο Ιεράρχη, με άρτια κατάρτιση, φωτεινή σκέψη, αποφασιστικότητα και θάρρος, με οικουμενικό ορθόδοξο φρόνημα.

Συμμετείχε και συνέβαλε δημιουργικά στις Πανορθόδοξες Συνάξεις και τελευταία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Η νηφαλιότητα, η διαύγεια της σκέψεώς του και η αγαπώσα παρρησία του ενεργούσαν πάντοτε αποτελεσματικά στις διορθόδοξες συναντήσεις και αποφάσεις.

Αιωνία η μνήμη αύτού! Ο Κύριος, τον Οποίον ολόψυχα αγάπησε και με αυταπάρνηση διακόνησε, ας αναπαύει τη σπάνια ψυχή του.

Μας παρηγορεί πάντοτε η πίστη ότι «εάν τε ούν ζώμεν, εάν τε αποθνήσκωμεν, του Κυρίου εσμέν».

Πηγή: Romfea

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal