«Μαζί στον Χριστό» – Ορθόδοξοι νέοι στην πρώτη εθνική συνάντηση στην Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας | ΦΩΤΟ

In other languages: BG

Η πρώτη εθνική συνάντηση των Ορθόδοξων νέων της Βουλγαρίας, που ονομάστηκε «Μαζί στον Χριστό», πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Στάρα Ζαγόρα. Διοργανώθηκε από το Ορθόδοξο Κέντρο Νέων «Ευαγγελισμός» στην Ιερά Μητρόπολη της Στάρας Ζαγοράς, με την βοήθεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Στάρας (Παλαιάς) Ζαγοράς, κ. Κυπριανού.

Χθες, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος άνοιξε το φόρουμ με μια προσευχή στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Ζωγραφίτη στα ιαματικά λουτρά της Στάρας Ζαγοράς, μαζί με τον Ιερομόναχο Στέφανο (Τρίτσκοφ) από την Μονή Τρογιάν και τον Αρχιμανδρίτη Ανδρόνικο (Χριστόφορ) από Μοναστήρι Μπάλτας της Ρωσικής εν Ουκρανία Εκκλησίας.

Πάνω από 30 συμμετέχοντες στο φόρουμ άκουσαν διαλέξεις με κύριο θέμα την απελπισία/απογοήτευση: «Η απελπισία και οι αιτίες της» (του διακόνου Τσβετάν Ατανάσοφ), «Απελπισία και ψυχολογικά προβλήματα» (του π. Ντιμίταρ Ντιμίτροφ) και «Απελπισία και εθισμοί» (του π. Ιβάν Γκένοφ).

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την Ορθοδοξία, τα κινήματα των νέων στον Χριστιανισμό και τις ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκκλησάκι «Γενέθλιον της Θεοτόκου» στην τοποθεσία «Βήμα της Παναγίας». Την Κυριακή συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του «Αγίου Νικολάου» της Στάρας Ζαγοράς.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal