Κάλεσμα προσευχής του Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας Λέοντος για Σάμο και Σμύρνη

In other languages: FIBG

Στον φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Σάμο και την Σμύρνη αναφέρθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας με μήνυμα του στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας, αναρτώντας παράλληλα μια φωτογραφία του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Ανακοινωθέν

«Σήμερα, κοντά στο νησί της Σάμου στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός με εύρος ζημιών, για το οποίο έχουμε λίγες πληροφορίες. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι χάθηκαν ζωές και υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Οι υλικές ζημιές είναι επίσης μεγάλες. Στην τουρκική πλευρά, για παράδειγμα στη Σμύρνη – γνωστή για την ιστορία της εκκλησίας της – υπήρξαν αναφορές για κατάρρευση κτιρίων. Στην Ελλάδα, εκκλησία κατέρρευσε στο Καρλόβασι, η γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτου Ευσεβίου και η χειρότερα πληγείσα περιοχή. Πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους σήμερα.

Οι μάστιγες στις οποίες αναφέρεται η Εκκλησία μας, «σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, φωτιά, σπαθί και πόλεμος» συνεχίζουν, δυστυχώς, να προκαλούν συχνά πόνο στον κόσμο. Ας μην αισθανθούμε αδύναμοι ενώπιων αυτών, αλλά ας ζητήσουμε από τον Θεό ανακούφιση για όσους υποφέρουν.

Προτρέπω όλα τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας να μνημονεύουν στις προσευχές τους ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, τους κληρικούς της περιοχής, τα προσωπικά διάσωσης-υγειονομικής περίθαλψης και τους ανθρώπους.

+ Αρχιεπίσκοπος Ελσίνκι και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων».

Στην φωτογραφία είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος

Πηγή: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews