Християно-джихадистът Сергий Романов предстои да бъде отлъчен от Църквата Христова

Автор: Doxologia INFONEWS

На 07 септември 2020 г. Епархийският Съд на Екатеринбургска Епархия (Московска Патриаршия) низвергна от сан шестима свещеници и двама дякони от Средноуралския женски Монастир, които са останали да съслужат при християно-джихадиста Сергий Романов, който все още не е освободил окупирания от него Монастир. За това съобщава пресцентърът на Екатеринбургска Епархия.

Предстои Сергий Романов да бъде отлъчен от Църквата според 28-ми Свещен Канон1, а делото му за отлъчване засега се отлага тъй като той продължава да не се явява в Митрополията. Делото ще се разглежда на 09 септември 2020 г.

Протойерей Николай Малета, председател на Църковния Съд при Екатеринбургска Епархия, съобщи, че Църковният съд може да вземе решение в отсъствието на обвиняемия, ако той не се яви на три съдебни заседания.


1 28-ми Свещен Канон на Светите Апостоли: Епископ, презвитер или дякон, който справедливо е низвергнат за доказано престъпление, ако дръзне да се докосне до възложеното му някога служене, нека бъде съвършено изключен от църквата.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal