Начало » Новини » Мнения » Сръбският Патриарх Ириней: Единственото споразумение, което приемаме за Косово, е това, в което Косово е част от Сърбия

Сръбският Патриарх Ириней: Единственото споразумение, което приемаме за Косово, е това, в което Косово е част от Сърбия

In other languages: SRBEN

Автор: Doxologia INFONEWS

Коментирайки текущите преговори между Белград и Прищина, Негово Блаженство Сръбският Патриарх г-н г-н Ириней заяви днес, че единственото споразумение, което приема Сръбската Патриаршия, е това, в което Косово е част от Сърбия. За това съобщи пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

Това е позицията на Църквата и нищо не се е променило. Тепърва предстои да видим в каква посока вървят преговорите между сръбската и албанската страна; все още опознаваме въпроса.

Ако някой ни покани и ни даде възможност, ние ще се включим в преговорите за Косово. В противен случай, ние със сигурност ще наблюдаваме внимателно процеса на преговори.“ – заяви Патриарх Ириней.

Според него, ръководството на Сръбската Патриаршия чака да види съдържанието на първоначалното споразумение.

Както аз, така и Църквата подкрепяме идеята за нормализиране на отношенията между албанци и сърби. Това е нормално и логично. Изключително важно е да се установят добри отношения между тези два народа“ – допълни Негово Блаженство.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal