София: Християно-талибани, „въоръжени“ с Икони, протестират срещу носенето на маски в училищата

Автор: Doxologia INFONEWS

Родители – християно-талибани – отново протестираха срещу носенето на маски в училищата пред сградата на Министерството на образованието в София, където демонстрация имаше и вчера. Маските са задължителни само извън учебния процес, но безотговорните родители продължават да недоволстват. За това съобщава БНТ.

Същите фанатици се събраха в 18:00 часа и протестираха до 20:00 часа. Те се обявиха и против изолаторите, които се предвиждат в училищата, против задължителното ваксиниране, против тестването и против карантинирането на безсимптомни хора.

Според тях препоръките на Световната здравна организация нямат логика и те отказват да ги спазват.

Валери Владимиров: Продължителното носене на маски причинява страшно много вреди, първо пренасищането на организма с въглероден двуокис, обостряне на всички хронични заболявания.

Таня Астарджиева: Учени които казват, че маските са по-скоро вредни, отколкото предпазват, на тях вярвам, аз съм против всички тези мерки.

Министърът на образованието Красимир Вълчев напомни, че носенето на маски ще е само за половин час на ден. Според него протестът срещу маските ще затихне от само себе си. Протестиращите се заканват тези демонстрации да продължат.

Родители, обединени за безопасно образование, излязоха с отворено писмо до министър-председателя и до няколко министерства, в което изказват подкрепата си за мерките, разписани и утвърдени от Световната здравна организация и искат строг контрол за спазването им.

Българската Патриаршия има навика от време на време да се изказва с някакви становища когато става въпрос за децата в България. Но в случая няма становище от нейна страна за предпазните маски и децата в училищата.

Вижте видео тук.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ