СКАНДАЛНО: Свещеник на Сливенска Митрополия извърши фалшиво „Венчание“ над собствената си дъщеря | VIDEO

Автор: Doxologia INFONEWS

Скандализирани и отвратени читатели на Doxologia INFONEWS ни изпратиха видео, на което се вижда как православният свещеник отец Иван Попянков Иванов от Храма на Света Троица в гр. Сливен, кв. Речица, Сливенска Митрополия, Българска Патриаршия, отслужва фалшиво „Венчание“ над собствената си дъщеря Ралица на 05 септември 2020 г. около 15:30 ч.

На видеото се вижда как въпросният свещеник чете последование на някакво неправославно „Венчание“ от своя смартфон.

Свещеникът не споменава в окончанията на молитвитена Отца и Сина, и Светия Дух“.

И во веки веков. също не фигурира в молитвите му.

Вместо Слава на Отца и Сина и Светия Дух казва Слава тебе Боже – което граничи с антитринитаризъм.

Молитвата на оглашението я съкрати.

Обручението практически не го извърши, защото не каза три пъти обручава се Велизар за Ралица и след това три пъти обручава се Ралица за Велизар, а само два пъти каза някаква измишльотина.

Последната молитвя я започна от средата и я довърши със свои думи…нямащи нищо общо с текста.

След това, точно като на Опело тръгна със Святий Боже… към Храма.

В началото на обручението трябва да има Велика ектения, а в края – сугуба. В случая – няма.

Венчанието не започна с Благословено е Царството а С мир в душите си да се помолим….

А веднага след това отец Иван се захвана да търси дядо Цанко и баба Спаска, а покрай него и всички присъстващи.

Дайте хубост на картината, и младост – казва отец Иван по време на Тайнството Венчание.

Видеото е изтеглено от facebook страницата на Todor Kirchev: facebook.com/todor.kirchev

По време на фалшивата Велика ектения свещеникът не спомена името на своя Архиерей – Митрополита на Сливен г-н Йоаникий, което е абсолютно длъжен да го прави!

Молитвите, които произнася свещеникът, са негов кавър. 90% съкращение, примесено с негови думи.

И не на последно място – тотално извращение на венчалната формула, казана еднократно. Отец Иван употреби протестантското Венчавам ги, а не православното Венчава се Божият раб…; Венчава се Божията рабиня….

След това, преди фалшивия Апостол, който си измисли свещеникът, той каза: ако би бил днес тук Апостол Павел между нас, би казал така, и след това свещеникът продължи да вменява думи на Апостол Павел, каквито Апостолът не е казвал според Светото Евангелие.

Евангелието, което чете отец Иван, е абсолютна измишльотина, нямаща нищо общо с Православното Свето Евангелие.

Специално за нашите читатели, които искат да направят подробно сравнение между фалшивото „Венчание“ на отец Иван и чина на Венчанието, одобрен от Свещения Синод на Българската Патриаршия, и публикуван в книгата Требник за специално ползване от духовниците на Българската Православна Църква – публикуваме цялата книга Требник в pdf формат. Търсете страница 95.

Реално дъщерята на свещеника – Ралица – не е венчана, тъй като над нея не е било извършено Венчание.

Doxologia INFONEWS пита този свещеник с каква дързост и с какво право си позволява да променя чина на Тайнството Венчание в абсолютно еретическо, антицърковно, антиправославно и антиканонично отношение, да злоупотребява с дадената му от Бога и от неговия Митрополит власт да свещенодейства, както и с какво право си позволява да мами вярващите християни!

Doxologia INFONEWS пита докога в Българската Църква ще се ръкополагат неграмотни лица за духовници, които си позволяват да съкращават масово богослужебните последования, но същевременно Българската Патриаршия, а вече и Българската Държава им изплаща редовно заплати от нашите данъци.

Doxologia INFONEWS отправя пореден въпрос към Сливенския Митрополит Йоаникий: Владико, какъв гарант и пазител за точното и вярно проповядване на Православното Учение на Църквата в диоцеза на Вашата Митрополия, сте Вие!? Защо допускате във Вашата Митрополия Ваши свещеници да проповядват ереси и да извършват злоупотреби с богослуженията!? Ако не можете да се справяте със задълженията си, отстъпете Катедрата си на някой по-деен човек от Вас, тъй като се вижда, че през последните години Вие буквално се покрихте и абсолютно никаква работа не вършите! Православната Църква не може да стои в застой! Тя не може да се крие, както се криете Вие от обществото!

Ако Вие не си свършите работата докато възрастта все още Ви позволява, Бог ще Ви търси сметка за душите, които оставяте да се погубват благодарение на част от Вашите свещеници, и благодарение на Вашата архипастирска немарливост.

Щом този свещеник е дръзнал да извърши тази гавра над собствената си дъщеря, представяме си каква е Литургията, която отслужва този свещеник. Пресветая Богородице!

Призоваваме всички, които са се венчали от сливенския свещеник отец Иван Иванов, да му потърсят отговорност и да се обърнат със запитване към Свещената Сливенска Митрополия по въпроса за валидността на техните венчания.

Припомняме, че на 05 февруари 2016 г. Стандарт направи репоржаж за отец Иван Иванов, където се заяви следното:

Отец Иван проповядва срещу използването на лекарства. Смятам, че днес хората много пият лекарства. Имам чувството, че ги ядат хапчетата. За мен най-голямото лекарство е гладът. Вижте кучето – когато се разболее, то се свива и не яде. Докато оздравее. (…) Противник е на всички производители на храна, които използват консерванти. (…) Много се очаква от правителството и държавата, а повечето хора не дават нищо от себе си (…) Отец Иван изчислява, че около половин година пости. Просто спазвам всички пости и Великденските, и Коледните, и по Петровден, и в сряда и петък. А това са почти шест месеца. Затова и отслабвам с по 30 кг и после пак си ги възвръщам.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal