Руският премиер Михаил Мишустин е в Света Гора, въпреки руската пропаганда, че Гърция „пречи“ на неговото посещение заради COVID-19

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Руският премиер г-н Михаил Мишустин е на частно посещение в Света Гора от четвъртък сутринта на 24 септември 2020.

Според информацията, високопоставеният руски ръководител е пристигнал със самолет на летището в Солун заедно с малка група лица, която го е придружавала, без никакво отразяване в пресата. След това той е отпътувал за град Урануполис, откъдето е влязъл с корабче в Атонската държава.

В Атон има засилени мерки за сигурност от страна на гръцката полиция, вкл. и по отношение на сигурността на руския министър-председател.

Мишустин се е придвижил към Монастира на Свети Пантелеймон, който вчера празнуваше паметта на Свети Силун Атонски. За сега не е известно дали днес или утре ще се срещне със Свещения Кинотис в зависимост от това, дали ще нощува с придружителите си и тази вечер в Атон, както ни съобщава държавната телевизия на Гърция ΕΡΤ.

Припомняме ви, че според РИА Новости Гърция прави „опит да предотврати“ неофициалното посещение на руския премиер Михаил Мишустин в Света Гора под предлог Covid-19, позовавайки се на източници „близки до църковните среди“.

Според руската агенция в комюникето за посещението на Михаил Мишустин, където според данните до този момент е трябвало да се състои в четвъртък на 24 септември 2020 „е предизвикало безпокойство у някои представители на Църквата и у политици, които се обявяват против руското присъствие в Гърция и заради това се опитват да обявят карантина в Света Гора под предлог борба с коронавируса

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal