Първа национална среща на православни младежи ще се проведе в Свещената Митрополия на Стара Загора

Стара Загора ще е домакин на първата национална среща на православни младежи под надслов „Заедно в Христа“. Тя е организирана от Младежки православен център „Св.Благовещение“ към Старозагорска света митрополия, със съдействието и благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Форумът ще започне на 3 октомври (събота), в 11:00 часа, с молебен в храм „Св. Козма Зографски“ – Старозагорски минерални бани.

За участниците са предвидени три сесии, на които ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с православието, унинието, младежките движения в християнството и възможностите за взаимодействие с различни социални организации. В 17:00 часа младежите ще посетят параклиса „Рождество на Пресвета Богородица“ в местността „Богородична стъпка“.

На следващия ден, 4 октомври, (неделя), в 9.15ч., те ще вземат молитвено участие в св. Литургия в Катедралния храм „Св.Николай“ – гр.Стара Загора, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Източник: Свещена Митрополия на Стара Загора

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal