Пресцентарот на Романската Патријаршија потврди, дека Доростолскиот Митрополит Амвросиј бил заразен и починал од коронавирусот Ковид-19

In other languages: BG

Превод: Методија Петрески

Пресцентарот на Романската Патријаршија потврди, дека блаженоупокоениот Доростолски Митрополит Амвросиј бил заразен и починал од коронавирусот Ковид-19

Тоа се гледа во објавата на Basilica.ro за гостувањето на јерарси од Романската Патријаршија во град Силистра (Доростолска Митрополија, Бугарска Патријаршија) по повод 40 дена од упокоението на Митрополитот Амвросиј.

Напоменуваме, дека на 18 август 2020 г. почина од коронавирус Ковид-19 Доростолскиот Митрополит г. Амвросиј. Бугарската Патријаршија криеше, дека Митрополитот беше заразен и хоспитализиран со коронавирус, како што и денес продолжува да крие, дека почина од истата болест.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal