Престави се в Господа известният свещеник от Украйна отец Валери Семанцо след боледуване от COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

С голяма тъга от Doxologia INFONEWS съобщаваме, че на 13 септември 2020 късно вечерта любимият на много украинци отец Валерий Семанцо от автокефалната и канонична Православна Църква на Украйна отпътува от този свят за Царството Небесно след почти едномесечна борба с коварния коронавирус Covid-19.

В последните дни коварният вирус покоси неговите бели дробове до степен, че той не можеше да диша.

Той беше истински свещеник по призвание и пастир, отличен наставник и учител за много млади свещеници от Украйна, както и приятел на много хора. Той имаше много приятели и в Гърция. Знаеше малко гръцки език и обичаше да посещава често Гърция, както отбелязват много украинци и гърци.

Повечето клирици и вярващи в Украйна пишат: „Загубихме един от най-добрите ни клирици, но Небесното Царство се обогати с още един ангел“.

Архиепископ Евстратий Зоря написа следното в своя профил във Facebook:

Отец Валерий Семанцо отиде при Този, Комуто служи, неговата душа сега е пред небесния Господен Престол. Тялото не можа да издържи и месец в борбата с болестта…

Добър пастир, мъдър наставник, всеотдаен учител, ревностен строител, неизчерпаем източник на хумор и оптимизъм – такъв ще остане в паметта на всички, които са го познавали и са го обичали.

Царство Небесно, вечна памет и вечен покой на протойерей Валери!

Вечна му памет! Царство му небесно!

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎