Пореден протестен и вандалски акт срещу Храм на Българската Патриаршия

Автор: Doxologia INFONEWS

Протестиращи срещу Правителството на Борисов за пореден път оскверниха Храм на Българската Патриаршия, която пък от своя страна, според вярващите и повечето български граждани, подкрепя Борисов (виж тук и тук).

Този път пострада Храмът на Света Петка Самарджийска в Софийска Митрополия. Храмът беше залят с червена боя и черупки от яйца. На този протестен акт се натъкват първи отец Георги и служителка в Храма рано сутринта.

Извикана е полиция, има съставен протокол и се води разследване. Това разказа за Darik NEWS известната в България християно-джихадистка, фанатичка, богохулница, хулителка на Православната Църква и върла русофилка и безбожница – Василианна Ахмед Мерхеб. Според Мерхеб това е дело на протестиращите български граждани срещу Правителството на Борисов.

Припомняме, че по-рано върху стените на столичния Храм Свети Седмочисленици бе изрисуван надпис „ОСТАВКА“.

На 26 август 2020 г. протестиращи граждани поискаха оставката на Свещения Синод на Българската Патриаршия, като право в очите на Тивериополския Епископ Тихон заявиха, че Българската Църква е „Църквата на ГЕРБ“, „подлога“, определиха Синода като „гербаджийски“, а след това нарекоха Синодалните Митрополити „мърши“.

Ние от Doxologia INFONEWS осъждаме този акт на посегателство върху православен Храм в България, както и върху който и да е молитвен дом (джамия, синагога и др.) на различните религиозни общности в страната.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal