ПОЗОРНО: В Исландия изобразиха Иисус Христос като трансджендър

Автор: Doxologia INFONEWS

Така наречената Национална църква на Исландия (Лютеранска църква на Исландия, наричана още Национална църква, е официално установената църква в Исландия) организира рекламна кампания, чрез която се опитва да привлече децата да се запишат на неделно училище. Проблемът обаче е, че тя предизвика разгорещен дебат в страната. Причината – в нея Иисус Христос е изобразен като трансджендър с брада, бяла рокля, с големи женски гърди и грим, при това танцуващ под дъга.

Църквата публикува рекламата на страницата си във Facebook, но скоро след това я премахна. Веселият Иисус обаче ще се показва в автобусите на Рейкявик още поне две седмици, подчертава исландският вестник Morgunblaðið.

Говорител на църквата обясни, че е естествено Иисус да се явява на хората във всички възможни форми и облици. По този начин църквата подчертавала разнообразието, допълва той.

Разбираме, че не всички са съгласни, че Христос трябва да изглежда така, и, разбира се, уважаваме тяхното мнение.

В същото време говорителят обяви, че в рекламната кампания ще последват и други образи на Иисус от същия художник.

Скоро ще публикуваме нова реклама и ще видите как Иисус изпълнява своята роля в решаването на екологични проблеми“ – казва той.

Цената на кампанията е около 14 800 американски долара.

На годишното събрание на Националната църква беше публикувано следното изявление: „Националното църковно събрание съжалява, че образът на Иисус в рекламата на неделното училище е наранил хората. Искахме да подчертаем многообразието, а не да нараним или шокираме хората“.

Говорителят на Националната църква на Исландия обаче подчерта: „Църквата не се извинява за изображението. За нас е толкова важно да насочим вниманието към въпроса за многообразието, както и да зачитаме мненията на онези, които не харесват този конкретен образ на Христос“.

Този акт на Националната църква на Исландия е отвратителен и богохулен.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎