Откриване на учебната година в Православния информационен център в Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откри новата учебна година в Православния информационен център в Благоевград.

Празничното събитие се проведе вчера. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет заедно с благоевградски свещеници. Присъстваха деца от различните курсове.

Припомняме, че центърът организира лектории, дискусии, прожекции на православни филми, представяния на книги, организиране на срещи и конференции, изложби, неделни училища, набиране на хранителни продукти съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества, работилници, базари, курсове по религия, по източно-православно пеене, иконопис, детски журналистически клуб „Кандилце“ и издаване на младежкия православен вестник „Кандилце“, доброволческа кухня за бедни, библиотека с православна литература, обучения по вероучение в училищата, лекции за възрастните и още много други дейности в полза на хората и за тяхното добруване.

Православният център в Благоевград работи отлично през годините с училищата в общината, с различните общински и държавни институции и най-вече – с много доброволци, хора на различна възраст, но обединени от стремежа си да правят добро.

Източник: Българска Патриаршия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal