Отвориха църквите за пострадалите от наводненията във Фарсала. Местният Митрополит провери на място щетите | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Местният Митрополит на Тесалиотида г-н Тимотей имаше възможност да види отблизо опустошенията, причинени от средиземноморския циклон „Янос“.

Митрополит Тимотей поиска от служителите в храмовете да ги оставят отворени за хората, които търсят помощ след тази апокалиптична катастрофа. Митрополит Тимотей беше един от първите, които посетиха пострадалите райони веднага след като възстановиха пътните връзки на град Кардица с останалите населени места от област Фарсала.

В комюникето на Свещената Митрополия на Тесалиотида и Фанариоферсалон се казва следното:

Къщите и собствеността (имотите и т.н.) на нашите ближни бяха унищожени. Нашите братя останаха без покрив, без вода и храна. Свещените храмове бяха наводнени. Хиляди декари земя бяха покрити с тонове кал. Свещените храмове на селата остават отворени и хората търсят помощ в тях, за да имат покрив. На хората, отговарящи за „Къщата на любовта“ във Фарсала, беше наредено да засилят своята работа, така че нуждаещите се от една чиния с храна да я намерят“.

Според същото комюнике Митрополитът на Тесалиотида се намира в постоянен контакт с областните служби на Фарсала, за да намерят решения на сериозните проблеми, които възникнаха в областта, както ни съобщава сайтът Ορθοδοξία INFO.

Припомняме, че Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей заяви своята подкрепа към пострадалите от средиземноморския циклон „Янос“.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎