Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на България » Новите синодални учебници по Религия бяха представени в Богословския Факултет на СУ на учителите от СДК по „Теология“

Новите синодални учебници по Религия бяха представени в Богословския Факултет на СУ на учителите от СДК по „Теология“

В навечерието на новата учебна 2020-2021 година, на големия християнски празник Рождество Богородично – 8 септември 2020 г., в Аулата на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе съвместна инициатива между Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП и факултета.

В рамките на обучението по следдипломна квалификация за начални учители и учители-специалисти, желаещи да преподават и „Религия“ в училище, учителите имаха възможност да се запознаят с новите синодални учебници по „Религия – Християнство-Православие“. Събитието откри деканът на Богословския факултет доц. д-р Ивайло Найденов. Той подчерта, че новите учебници са от голяма помощ за всеки учител по „Религия“ и затова факултетът с радост си сътрудничи с Българската православна църква и с всеки, който радее за развитието на религиозното образование в България. Самото представяне осъществи д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ в Културно-просветния отдел при Св. Синод. Тя благодари на декана на Богословския факултет доц. Найденов за любезното домакинство и съвместната инициатива, с която се полагат общи усилия в подкрепа на българските учители и ученици. Одобрените от МОН учебници на Църквата са от 1. до 5. клас и предизвикаха голям интерес у преподавателите. Те със задоволство споделиха, че уроците са така разработени, че изцяло да изпълняват заложената Учебна програма по „Религия“. Учителите оцениха високо прекрасните текстове, упражнения, задачи за домашна работа, икони, снимки и илюстрации, които според тях ще съдействат изключително успешно за практическото обучение по „Религия“ в клас и у дома.

Делото на Църквата за духовното просвещение на българските деца има за цел да ги ограмоти в областта на православната духовност, история и култура, да ги научи колко ценна е мъдростта на богопознанието и да възпита в учениците най-чистите християнски качества: вярата, надеждата и любовта.

Източник: Българска Патриаршия

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal