Митрополитът на Швеция Клеопа се срещна с младежите от Катедралния Храм на Свети Георги в Стокхолм | СНИМКИ

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

На 13 септември 2020, в неделя се след Божествената Литургия се проведе първата среща след края на лятото с младежите при Катедралния Храм на Свети Георги в Стокхолм (Швеция). Тя се проведе в близката сладкарница. Тази среща беше уважена от Митрополита на Швеция г-н Клеопа, придружен от Ефимерия на Катедралния Храм Архимандрит Вартоломей Ятридис, както и от отговарящия за младежта при Свещената Митрополия на Швеция г-н Николаос Кициос.

Към тях се присъединиха младежите и девойките, които изразиха своя ентусиазъм за възобновяването на техните редовни духовни събирания, на които всеки участник отдава важно значение, като например: факта че това събиране е отправна точка, която осветява тяхното ежедневие, насърчава общуването, укрепва братството, напомня на младежите за тяхното предназначение и всичко това – съчетано със забавление.

Освен това втората среща на младежите се проведе в четвъртък, 17 септември 2020 г., от 18:30 ч. в библиотеката на Катедралния Храм, където Негово Високопреосвещенство разви въпроса за Кръстната жертва на Христос.

Междувременно първото съвместно пътуване за сезона е планирано за 6-7 ноември 2020 г. в Исихастириото на Свети Николай в Ретвик (Rättvik).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal