Митрополитът на Аксум се срещна със зам.-министъра на МВнР на Гърция г-н Костас Власис | Александрийска Патриаршия

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

На 11 септември 2020, Високопреосвещеният Митрополит на Аксум (Етиопия, Джибути, Еритрея, Сомалия – Бел. прев.) г-н Даниил направи посещение в Министерството на външните работи на Гърция за да се срещне с Негово Превъзходителство зам.-министъра на Гърция за гръцката диаспора по света г-н Костас Власис.

По време на срещата, Високопреосвещеният Митрополит поднесе пожеланията на Александрийския Предстоятел, Негово Божествено Блаженство Папа и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II, който е на посещение в Кипър до 18 септември 2020.

След това, бяха обсъдени въпросите, които се отнасят до съществуващата гръцка диаспора в Етиопия, Джибути и Етитрея. Високопреосвещеният Митрополит информира зам.-министъра за дейностите на Свещената Митрополия на Аксум, които са свързани с укрепването на гръцките общности в тези страни. Той спомена и за хроничните проблеми, с които се сблъскват гръцките общности в тези страни, поради които той поиска съдействието на Гръцката Република за разрешаване на техните проблеми.

Накрая, Митрополит Даниил благодари на Гръцкото Правителство за неговия постоянен интерес, който има към гръцките множеството гръцки общности в черния континент.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal